Εκστρατεία αλληλεγγύης για την μάνα που άφησε την 9χρονη κόρη της σε ορφανοτροφείο λόγω χρεών

January 23, 2022


Μια ολόκληρη κοινωνία σάστισε και μέρος της αισθάνθηκε ντροπή όταν μια μητέρα από τον Βόλο έφτασε στο σημείο να αφήσει την 9χρονη κόρη της σε ίδρυμα, καθώς δε μπορούσε να τη μεγαλώσει, λόγω οικονομικώ…


Μια ολόκληρη κοινωνία σάστισε και μέρος της αισθάνθηκε ντροπή όταν μια μητέρα από τον Βόλο έφτασε στο σημείο να αφήσει την 9χρονη κόρη της σε ίδρυμα, καθώς δε μπορούσε να τη μεγαλώσει, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Για ακόμη μια φορά, όσο η πολιτεία έχει αφήσει στο έλεός τους χιλιάδες οικογένειες, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι αυτά που ξεχωρίζουν, γιατί τελικά ο λαός θα σώσει τον λαό!

Πιο συγκεκριμένα, την αμέριστη αλληλεγγύη του στη μητέρα από τον Βόλο που άφησε στο Ορφανοτροφείο την 9χρονη κόρης της δείχνει το Humanity Greece ξεκινώντας οργανωμένη εκστρατεία με στόχο τη στήριξή της.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του οι εθελοντές της ομάδας βρέθηκαν στον Βόλο και αρχικά διασφάλισαν τη δωρεάν διαμονή της 48χρονης μητέρας σε ξενοδοχείο της πόλης, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης για να μπορεί να βλέπει την 9χρονη Ζωή μέχρι να αποκατασταθεί το σπίτι της στη Νέα Ιωνία.

Ταυτόχρονα, ο οργανισμός υποστηρίζει με λογιστική και νομική βοήθεια τη μητέρα, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει σχετικό διακανονισμό για τις οφειλές.

Προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της η μητέρα, το Humanity Greece, όπως τονίζει στη σχετική του ανακοίνωση εξασφάλισε την έκδοση ερανικού λογαριασμού ώστε κάθε πολίτης που το επιθυμεί να συμβάλλει στην αποπληρωμή των χρεών και η μητέρα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή του παιδιού στην οικογένειά του.

«Το σύνολο του ποσού θα αναρτηθεί δημόσια όπως διατεθεί αποκλειστικά για την στήριξη της μητέρας και του παιδιού, για την αποπληρωμή των πάγιων οφειλών της οικογένειας στη ΔΕΗ και για έξοδα που θα καταστήσουν το σπίτι ξανά κατοικήσιμο» υπογραμμίζει το Humanity Greece.

«Σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου»

Η 48χρονη απελπισμένη μητέρα εμφανίστηκε μια ημέρα στην Πρόνοια και είπε στους υπεύθυνους πως επιθυμεί να αφήσει την κόρη της καθώς δεν μπορούσε να τη ζήσει.

«Σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

H γυναίκα έχασε τον άντρα της πριν από τρία χρόνια από πνευμονία. Η οικονομική κατάστασή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μετά τον θάνατο του υπήρξε η κατάρρευση. Έναν χρόνο πριν τον θάνατό του αρρώστησε και το παιδί.

Το κορίτσι, σύμφωνα με το Mega, το οποίο επικαλέστηκε το θέμα του gegonota.news, υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος (έχει δρεπανοκυτταρική αναιμία) κάθε 20 ημέρες και στο σπίτι της ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ πολλές φορές της έλειπε και το φαγητό.

«Είναι μία τραγική ιστορία. Όταν μία μητέρα αφήνει το παιδί της στο ίδρυμα πρέπει να έχει πάρει μία πολύ σκληρή απόφαση», είπε η Κατερίνα Τασσοπούλου, αρχισυντάκτρια του gegonota.news.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε θα βρείτε στη σελίδα του Humanity Greece (humanitygreece.org)

Πηγή: rosa.gr

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του diaforetiko.gr στο Google News

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.