«Μου είχε στείλει πρώτη σeξουαλικό μήνυμα» υποστηρίζει ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

January 23, 2022


Ο ιερέας κατηγορεί την ανήλικη ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες.Αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο ιερέας, ο οποίος λειτουργούσε στα Κάτω Πατήσια και συ…


Ο ιερέας κατηγορεί την ανήλικη ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες.

Αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο ιερέας, ο οποίος λειτουργούσε στα Κάτω Πατήσια και συνελήφθη για βιασμό ανήλικης.

Η 16χρονη σήμερα κοπέλα φέρεται να βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του κληρικού, ο οποίος προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο στην ανήλικη, επιτείνοντας την αίσθηση του αποτροπιασμού.

Μιλώντας στον ALPHA, ο δικηγόρος του ιερέα υποστήριξε πως δεν υπάρχει αποδεικτικό υλικό, όπως φέρεται να ισχυρίζεται στην κατάθεσή της η 16χρονη.

«Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες ο ιερέας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, διευκρινίζοντας: «Μόλις λάβαμε τη δικογραφία σε αντίγραφο. Υπήρξαν άλλες περιπτώσεις ιερέων που κατηγορούνταν για παρόμοιες κακοποιήσεις. Απ’ ό,τι διάβασα δεν υπάρχουν ούτε βίντεο ούτε φωτογραφίες».

Στη συνέχεια, αφού υπογράμμισε πως «ιερείς ή εκπαιδευτικοί που αποτελούν πρότυπο για την ελληνική κοινωνία θα πρέπει να περνούν από ψυχιατρική και ψυχολογική εξέταση πριν αναλάβουν καθήκοντα», κατέστησε σαφές πως «δεν υπάρχει στη δικογραφία κανένα αποδεικτικό υλικό φωτογραφία ή βίντεο» και γι’ αυτό ανέλαβε την υπόθεση.

«Αν υπήρχαν αυτά τα στοιχεία, δεν θα την είχα αναλάβει. Εμένα μου προσκόμισε ο ανακριτής βιντεοληπτικό υλικό με την κατάθεση της κοπέλας. Το διαβιβαστικό της αστυνομίας από την κατάθεση της ανήλικης αναφέρει ότι υπάρχει ένας βιασμός και μένει να αποδειχθεί», συμπλήρωσε.

Μιλώντας επίσης στο MEGA λίγο αργότερα, ο κ. Θεοδωρόπουλος ισχυρίστηκε ότι το 14χρονο τότε κορίτσι «είχε στείλει μήνυμα σeξουαλικού περιεχομένου στον ιερέα», ο οποίος δεν απάντησε καν.

«Είναι μια περίεργη υπόθεση. Ο ιερέας δεν έμενε ποτέ μόνος του με τα παιδιά του κατηχητικού. Επιπλέον, μετά από έρευνα στην οικία του δεν βρέθηκε κανένα ποpνογραφικό υλικό» τόνισε, συμπληρώνοντας:

«Ο πελάτης μου δηλώνει αθώος. Η ίδια η καταγγέλλουσα του έστειλε μήνυμα σeξουαλικού περιεχομένου στο οποίο ο ιερέας δεν απάντησε ποτέ και δεν το είπε σε κανέναν».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ρασοφόρος δεν έστειλε ποτέ στο κορίτσι φωτογραφίες με το μόριό του, όπως φημολογείται, σημειώνοντας ότι η ανήλικη, εκτός από οικογενειακά, έχει και ψυχολογικά προβλήματα. Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του παρουσιαστή Νίκου Ευαγγελάτου.

«Αν έχει κάνει κάτι ποινικά κολάσιμο, είμαι ο πρώτος που θα τον συμβουλέψει να το πει στον ανακριτή», είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται στοιχεία βιασμού του κοριτσιού, ούτε επίμαχες φωτογραφίες του ιερέα, αλλά ούτε και στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ τους.

Της έλεγε «θα με βλέπεις σαν πατέρα σου» και τη βίαζε

Την ίδια ώρα, σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω της κατάθεσης της 16χρονης.

Το κορίτσι κατέθετε επί ώρες στο τμήμα ανηλίκων, ενώ ενδεικτικό της φρίκης που περιέγραψε είναι το γεγονός, πως σύμφωνα με τον ALPHA, μία από τους αξιωματικούς σταμάτησε δύο φορές τη διαδικασία και βγήκε έξω από το γραφείο, ξεσπώντας σε λυγμούς.

«Μου έλεγε ότι δεν είναι μόνο ο πνευματικός μου πατέρας, ότι μπορώ να τον βλέπω και σαν πατέρα μου κανονικό. Ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ για όλα, για τα μυστικά μου, αλλά και για τα ερωτiκά. “Ό,τι γίνεται μένει εδώ για τους δυο μας και δεν το λες πουθενά γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς και θα εκτεθείς και εσύ και η οικογένειά σου” μου έλεγε», υποστήριξε η ανήλικη.

Το κοριτσάκι ήταν περίπου 14 ετών όταν ο 37χρονος ιερέας φέρεται να εκμεταλλεύτηκε από την πρώτη στιγμή το γεγονός ότι η οικογένειά του είναι θεοσεβούμενη και χαμηλών τόνων προκειμένου να πλησιάσει την ανήλικη.

Σύμφωνα πάντα με τη 16χρονη, μια μέρα ο ιερέας τής ζήτησε να του στείλει μια γuμνή φωτογραφία της. Κάτι που έκανε, με τον εκείνον να της στέλνει μία με τα γεννητικά του όργανα. Επίσης, μετά το κατηχητικό, έδιωχνε τα υπόλοιπα παιδιά και ζητούσε από την ίδια να μείνει, προκειμένου να την κακοποιήσει σeξουαλικά, όπως και μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η 16χρονη ισχυρίζεται ότι όλα αυτά γίνονταν με τη βία και την εκφόβιζε για να μην πει τίποτα σε κανέναν.

Όσα κατήγγειλε η 16χρονη που βρήκε τη δύναμη, μετά από δύο χρόνια στα οποία ζούσε τον εφιάλτη στα χέρια του ιερέα, να μιλήσει, αδυνατεί να συλλάβει υγιής νους.

Οι Αρχές εξετάζουν επίσης αν ο ιερέας, κατά τη σύλληψη του οποίου βρέθηκε πάνω του ένα USB, είχε προχωρήσει και σε παρόμοιες πράξεις με άλλα ανήλικα κορίτσια

Η 16χρονη «λύγισε» όταν μαζί με τις φίλες της είδε μια ταινία με θέμα την κακοποίηση μιας γυναίκας και αποκάλυψε το φρικιαστικό μυστικό που κρατούσε μέσα της.

Απευθύνθηκε έτσι αρχικά στους γονείς της και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης.
Από την πλευρά της, η νύφη του ιερέα, σοκαρισμένη με τις αποκαλύψεις, ανέφερε στο MEGA:

«Μου ήρθε κεραυνός, δεν μπορώ να πιστέψω ένα τέτοιο πράγμα να έχει γίνει στην οικογένειά μας. Είναι χρόνια παντρεμένοι, ο γαμπρός μου με την αδελφή μου έχουν τρία παιδάκια, υγιέστατα, μου ήρθε κεραμίδα. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό πράγμα. Μου ήρθε βουνό».

Ο ιερέας, ο οποίος είναι πατέρας τριών μικρών παιδιών, φαίνεται πως δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα στους οικείους του, ενώ χαρακτηριζόταν ήσυχος άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης.

«Εγώ όσα χρόνια τον ξέρω, δεν είχε δώσει δικαιώματα. Καλός πατέρας ήταν, κάλος σύζυγος ήταν, με τα παιδιά του. Δεν έχουμε παράπονο κανένα. Τώρα πώς έγινε αυτό το πράγμα, τι και πώς… Εγώ ξέρω ότι είναι καλός άνθρωπος, είναι από καλή οικογένεια, δεν είναι απ’ ό,τι και ό,τι. Εγώ το άκουσα και έμεινα άφωνη» πρόσθεσε η νύφη του, καταλήγοντας:

«Δεν μπορώ να πιστέψω κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να το χωνέψω, δεν το χωράει το μυαλό μου, δεν μου πάει να έκανε κάτι τέτοιο σε ένα ανήλικο. Δεν είχε δώσει δικαιώματα. Εγώ σκέφτομαι την αδερφή μου και τα παιδιά».

Η άποψη ωστόσο της θείας του φερόμενου ως θύματος είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.

«Εγώ το έμαθα πριν από έναν μήνα. Το κορίτσι είναι σε κατάσταση σοκ. Δεν ανοίγεται, δεν κάνει τίποτα, μόνο κλαίει, έχει φόβο τόσο καιρό. Δεν ξέρω καλά πότε άρχισε όλο αυτό, περίπου στα 14 της χρόνια πιστεύω», είπε.

Η θεία του κοριτσιού επισημαίνει επίσης ότι ο ιερέας ήταν γνωστός στην οικογένεια, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι είχε περίεργη συμπεριφορά σε ανήλικες.

Στο πλευρό του η σύζυγος και ο πατέρας του

Ο ιεράς, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και ποpνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, έχει πάντως στο πλευρό του τη σύζυγό του.

«Είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση. Όταν είμαστε έτοιμοι, θα απαντήσουμε μόνοι μας για όλα αυτά που ακούστηκαν», υποστηρίζει.

Πεπεισμένος για την αθωότητα του γιου του δηλώνει και ο πατέρας του 37χρονου ιερέα.

«Δεν ξέρω τίποτα. Έχει χρόνια στην Αθήνα, δεν είναι τώρα, τωρινός, είναι χρόνια στην Αθήνα. Κατηχητικό, εξομολογητής, ποδοσφαιρική ομάδα είχε και γενικότερα ό,τι μπορούσε με τρόφιμα, με βοήθεια στον κόσμο» τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια, αφού ανέφερε πως τον μεγάλωσε από τριών χρονών και «ακολούθησε γενικά αυτό που έβλεπε από τον πατέρα του», καθώς ήταν ορφανός από μητέρα, πρόσθεσε: «Δεν ξέρω το παιδί μου; Αν ξέρω το παιδί μου που κάθε τόσο ανεβαίνω στην Αθήνα και τον βλέπω και έχω τηλεφωνική επικοινωνία κάθε μέρα;».

«Και τώρα δύο μέρες που δεν με πήρε τηλέφωνο, έπαιρνα τηλέφωνο το σήκωνε ο μικρός. Το τηλέφωνό του ήταν κλειστό, δεν ήξερα τι συμβαίνει. Δεν ξέρω, δεν ξέρω το τηλέφωνό του είναι κλειστό, δεν μπορώ να επικοινωνήσω» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος τον δίδαξε για να γίνει κληρικός.

«Έχει διδαχτεί τα πάντα από εμένα γι’ αυτό και έχει γίνει κληρικός. Ο δεύτερος που έγινε ιερέας» σημείωσε, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι αλήθεια όσα ακούγονται. «Καλά τώρα αστειεύεστε, να έχω ικανό τον γιο μου για τέτοια πράγματα; Αποκλείεται, αποκλείεται, δηλαδή το κεφάλι μου κόβω» κατέληξε.

Έδωσε 50 ευρώ σε κοπέλα για «μια ώρα από τη ζωή της»

Εκτός ωστόσο από τη 16χρονη, μία ακόμη νεαρή κατηγορεί τον ιερέα ότι τον Νοέμβριο του 2020 της προσέφερε χρήματα προκείμενου να περάσει λίγο χρόνο μαζί του, όπως της είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μάλιστα σημειώνει η Λούνα, ο ιερέας την είχε προσεγγίσει περισσότερες από μία φορές.

«Με είχε προσεγγίσει μια κοπέλα που πήγαινε στο κατηχητικό και μου είπε ότι ο παπάς ήθελε κάποια άτομα να ζωγραφίσουν ένα γκράφιτι. Πήγαμε με έναν φίλο μου και του κάναμε τη δουλειά. Όταν ήρθε η στιγμή να πληρωθούμε, μου ζητήθηκε να πάω από το γραφείο του στην εκκλησία για να πάρω τα λεφτά. Μπήκα μέσα και ήμασταν μόνοι μας, ήταν 9:00 η ώρα το βράδυ. Πριν μου δώσει τα λεφτά, μου έκανε προσωπικές ερωτήσεις, όπως αν έχω σχέση και άτομα που εμπιστεύομαι και αν τους τα λέω όλα. Προσπαθούσε να με πείσει να πάρω μέρος στο κατηχητικό», ανέφερε αρχικά προσθέτοντας:

«Μετά από λίγο μου είπε “θα σου δώσω τα χρήματα, απλά εσένα θέλω να σου δώσω μια επιπλέον αμοιβή για να σε ευχαριστήσω προσωπικά” και έβγαλε από το πορτοφόλι του να μου δώσει ένα 50άρικο, αρκεί εγώ να του έδινα ένα αντάλλαγμα. Όταν τον ρώτησα τι αντάλλαγμα, μου είπε “μία ώρα από τη ζωή σου”».

«Βγήκε βράδυ από την εκκλησία μια ανήλικη»

Στο μεταξύ, συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία γείτονα που αναφέρει ότι τον είχε δει να βγαίνει βραδινές ώρες από την εκκλησία με ανήλικη μαθήτρια.

«Εγώ τον είχα δει να βγαίνει στις 23:30 από το γραφείο του από την εκκλησία μαζί με ένα κοριτσάκι. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί σκέφτηκα τι κάνει με ένα κοριτσάκι τέτοια ώρα το βράδυ», αποκάλυψε.

Στη γειτονιά του ιερέα, πολλοί είναι πάντως εκείνοι που είχαν παρατηρήσει περίεργες κινήσεις με ανήλικες, ενώ φαίνεται να αποτελούσε κοινό μυστικό το γεγονός ότι προσπαθούσε να τις προσεγγίσει.

Τέθηκε σε αργία ο ιερέαςΟ ιερέας, με απόφαση του αρχιεπισκόπου Αθηνών, τέθηκε πάντως σε αργία.

«Με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη χθες κατόπιν καταγγελίας για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και ποpνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Της είχε στείλει φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα;

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον συγκεκριμένο ιερέα εδώ και καιρό, ενώ όταν έκριναν πως ήταν η κατάλληλη στιγμή, πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κι αφού έψαξαν όλους τους χώρους, στη συνέχεια κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Κατά τις έρευνες, δε, που πραγματοποίησαν, σύμφωνα πάντα με το MEGA, φέρεται να ανακάλυψαν πως έχει στείλει στην ανήλικη, μέσω Messenger, φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα…

Πηγή : hairt.gr

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του diaforetiko.gr στο Google News

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.