Κρίσιμες ώρες για τον λαϊκό θρύλο Γιώργο Τρομάρα – «Του βρήκαν ανεύρυσμα στην καρδιά»

January 20, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Γιώργου Τρομάρα, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο γνωστός Έλληνας παλαιστής νοσηλεύεται …



Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Γιώργου Τρομάρα, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο γνωστός Έλληνας παλαιστής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.


Ο γιος του γνωστού Έλληνα παλαιστή και strongman, Κώστας Τρομάρας, μιλώντας στον Alpha, επιβεβαίωσε την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πατέρας του.

«Έχω κλάψει κι έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ» είπε γιος του Γιώργου Τρομάρα. «Ακούω αυτά που μου λένε οι γιατροί και τα βλέπω τελείως ρεαλιστικά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η περιπέτεια για τον Γιώργο Τρομάρα ξεκίνησε «το μεσημέρι της Τρίτης που μούδιασαν τα χείλη του, η αριστερή πλευρά του κεφαλιού του και το αριστερό του χέρι. Του βρήκαν ότι έχει ανεύρυσμα στην καρδιά, μάλλον πέρασε ένα παροδικό εγκεφαλικό επεισόδιο».

Η πορεία του Γιώργου Τρομάρα

Ο Γιώργος Τρομάρας γεννήθηκε το 1947 στην Αγία Σοφία Αιτωλοακαρνανίας και από μικρή ηλικία επέδειξε μεγάλη μυϊκή δύναμη και φάνηκε η αγάπη του για την πάλη. Θριάμβευσε ως παλαιστής αλλά έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο συνεχιστής του Κουταλιανού, καθώς κατάφερνε να λυγίζει χοντρά σίδερα, έσπαγε αλυσίδες, σήκωνε και μετακινούσε αυτοκίνητα κ.α.

Επίσης, ο Γιώργος Τρομάρας είναι ο πρώτος που διοργάνωσε αγώνες δυναμικού τριάθλου (powerlifting) στην Ελλάδα.


Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο, τον Κώστα, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του στο άθλημα.

Ο Γιώργος Τρομάρας έχει παρουσιάσει προγράμματα επίδειξης μυικής δύναμης στην Ελλάδα και σε πάνω από 35 κράτη. Έχει παρουσιάσει προγράμματα σε μαθητές δημοτικού, γuμνασίου και λυκείου σε όλη την Ελλάδα, πάντα με περισσό το ηθικό δίδαγμα.

Η μοίρα του καθορίστηκε μια μέρα, όταν στο χωριό έφτασε ένας αθλητής, ο Δημήτρης Κωνσταντίνου για να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, με διάφορα νούμερα βασιζόμενα στην απίστευτη μυϊκή του δύναμη.

«Πριν αρχίσει το πρόγραμμα του, με πλησίασε, με έπιασε από το μπράτσο και μου είπε ότι μια μέρα θα γίνω αθλητής» δήλωσε χρόνια μετά σε συνέντευξη του, αυτός ο καλοκάγαθος γίγαντας που νοσηλεύεται μετά από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Ο Τρομάρας δεν ξέχασε ποτέ τον Κωνσταντίνου και τρία χρόνια μετά άρχισε να γuμνάζεται εντατικά, όταν η οικογένεια αφήνει το χωριό κοντά στην λίμνη Τριχωνίδα και μετακομίζει στην Αθήνα.


Ο Τρομάρας ανοίγει δικό του γuμναστήριο το 1968, τελειώνει την στρατιωτική του θητεία και αφήνει την ερασιτεχνική πάλη για να αγωνιστεί επαγγελματικά.

Οι αγώνες στο εξωτερικό

«Τότε δεν μας δίναν ούτε ένα γάλα και αναγκάστηκα να γίνω επαγγελματίας και για λόγους επιβίωσης αν και το άθλημα το είχα και το έβλεπα σαν χόμπι», τόνισε το Νοέμβριο του 2020 σε συνέντευξη του.

Στα χρόνια που ακολουθούν, θα γυρίσει όλο τον κόσμο αγωνιζόμενος σε τριάντα πέντε χώρες ενώ στους τίτλους που κέρδισε είναι αυτοί του πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης στην πάλη.

Στο εξωτερικό η φήμη που αποκτά φέρνει πολλές προτάσεις αλλά ο 45χρονος πλέον Γιώργος δεν θέλει επ’ ουδενί να μείνει πουθενά αλλού εκτός από την Ελλάδα.

«Δεν μπορούσα να μείνω πιο πολύ από είκοσι μέρες, μάξιμουμ ένα μήνα στο εξωτερικό. Γύρισα εδώ αλλά η πάλη άρχισε να πέφτει», είχε πει στην ίδια συνέντευξη ο άνθρωπος που έδωσε τους τελευταίους του αγώνες το 1996 στην Τουρκία.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.