Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος – Η επίτιμη βασίλισσα Σοφία στα βασιλικά Ανάκτορα στο Ψυχικό – Η ιστορία του εμβληματικού κτιρίου

January 17, 2023


Μια μεγάλη αποκάλυψη έκανε η εκπομπή T-Live με την Τατιάνα Στεφανίδου σχετικά με τα βασιλικά ανάκτορα στο Παλαιό Ψυχικό, το σπίτι που γεννήθηκε το 1940 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρένας Κουβελιώτη στην εκπομπή T-Live, μια ημέρα πριν τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η επίτιμη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας βρέθηκε στο Παλαιό Ψυχικό. Η αδερφή του Κωνσταντίνου κοιτο…


Μια μεγάλη αποκάλυψη έκανε η εκπομπή T-Live με την Τατιάνα Στεφανίδου σχετικά με τα βασιλικά ανάκτορα στο Παλαιό Ψυχικό, το σπίτι που γεννήθηκε το 1940 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρένας Κουβελιώτη στην εκπομπή T-Live, μια ημέρα πριν τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η επίτιμη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας βρέθηκε στο Παλαιό Ψυχικό. Η αδερφή του Κωνσταντίνου κοιτούσε το πατρικό της σπίτι για αρκετή ώρα, όταν ο επικεφαλής των εργασιών την αναγνώρισε και της ανέφερε πως αν θέλει μπορεί να επικοινωνήσει με τους σημερινούς ιδιοκτήτες, ώστε να της επιτραπεί η είσοδος και να δει το σπίτι. Η ίδια αρνήθηκε ευγενικά.

Το πολυτελές οίκημα αγόρασε το 1937 ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ από βαθύπλουτο επιχειρηματία της Κωνσταντινούπολης για να ζήσει ο Παύλος με την Φρειδερίκη. Εκεί ο Κωνσταντίνος έζησε ένα σημαντικό μέρος της ζωής του. Πρόκειται για τα βασιλικά ανάκτορα του Ψυχικού, ένα επιβλητικό διώροφο οίκημα 1.200 τ.μ. Από το 1987 μέχρι σήμερα, η αποκατάσταση του οικήματος πέρασε από έναν Γολγοθά, γραφειοκρατικών και δικαστικών διαδικασιών.

Το ακίνητο δημοπρατήθηκε και πουλήθηκε στην γνωστή οικογένεια Χατζηιωάννου. Μάλιστα και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας είχε διεκδικήσει το σπίτι.

Όπως ανέφερε η Ρένα Κουβελιώτη, η Σοφία βρέθηκε στο Ψυχικό και κοιτούσε με νοσταλγία το σπίτι που μεγάλωσε…

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.