«Τρέχουμε να καλύψουμε τα κενά της εκπαίδευσης, βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας»: Πένθος για το χαμό των δύο καθηγητών στην Αχαΐα

January 15, 2020


«Αυτές οι τοποθετήσεις είναι λες και είναι τιμωρητικές», «κάνουμε το σταυρό μας και μπαίνουμε στα αυτοκίνητα», «τρέχουμε από νομό σε νομό για να καλύψουμε τα κενά της εκπαίδευσης, διορισμένοι και αδιό…


Διαβάστε περισσότερα...

«Αυτές οι τοποθετήσεις είναι λες και είναι τιμωρητικές», «κάνουμε το σταυρό μας και μπαίνουμε στα αυτοκίνητα», «τρέχουμε από νομό σε νομό για να καλύψουμε τα κενά της εκπαίδευσης, διορισμένοι και αδιόριστοι, βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας»

Βαρύ πένθος επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητας της Αχαΐας για την απώλεια των δύο καθηγητών Λυκείου, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, ενώ επέστρεφαν από το σχολείο όπου υπηρετούσαν.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσές τους αναρτούν μηνύματα, με αφορμή το τραγικό περιστατικό.

«Εμείς οι εκπαιδευτικοί διανύουμε καθημερινά πάρα πολλά χιλιόμετρα για να πάμε στο σχολείο, τρέχουμε από νομό σε νομό για να καλύψουμε τα κενά της εκπαίδευσης, διορισμένοι και αδιόριστοι, βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας, πηγαίνουμε ακόμη και σε διαφορετικά σχολεία την ίδια ημέρα… Στη συγκεκριμένη διαδρομή έχουμε χάσει πολλούς συναδέλφους…θρηνούμε πάλι..ως πότε;;;;;», γράφει η εκπαιδευτικός Άντα Γκοτσούλια.

«Δύο νεκροί συνάδελφοι και δύο σοβαρά στη καρμανιόλα της Ελλάδας. Πατρινοί, Καθηγητές σε Λύκειο της Ηλείας. Το φτωχό μεροκάματο του τρόμου», αναφέρει ο εκπαιδευτικός Θεοχάρης Μασσαράς.

Η εκπαιδευτική κοινότητα πενθεί και φωνάζει! «Όχι άλλο αίμα συναδέλφων». Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των εκπαιδευτών που κάθε μέρα, πρωί – μεσημέρι, μόνοι τους ή με παρέες συναδέλφων (απαραίτητη είναι και η οικονομία στη βενζίνη) διέρχονται την «καρμανιόλα» της Πατρών – Πύργου.

«Κάνουμε το σταυρό μας και μπαίνουμε στα αυτοκίνητα», αναφέρει νηπιαγωγός που διδάσκει σε ορεινή περιοχή της Αχαΐας.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά…Και είχα πει φέτος ότι ήρθα πιο κοντά από την Ηλεία σε χωριό της Αχαΐας, αλλά και πάλι τρέμω στο δρόμο», συμπληρώνει νεαρή εκπαιδευτικός.

«Αυτές οι τοποθετήσεις είναι λες και είναι τιμωρητικές», παρεμβαίνει ένας συνάδελφός τους.

Μάλιστα όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί από την Πάτρα, προτιμούν να δηλώνουν περιοχές της Αιγιάλειας, πολύ πιο μακρινές και με μεγαλύτερο κόστος (διόδια), παρά αυτές που συνδέονται με την Πατρών – Πύργου! «Πολυδάπανος δρόμος, αλλά πιο ασφαλής», συμπληρώνουν.

Πληροφορίες από tempo24.news

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.