Θοδωρής Αθερίδης: «Απομακρύνθηκα από τον Σεργιανόπουλο για να μην κυλήσω στο αλκοόλ, αντί να τον βγάλω από εκεί»

January 14, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Θοδωρής Αθερίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” και στον Άρη Καβατζίκη, μίλησε για τη σχέση του με το αλκο…



Ο Θοδωρής Αθερίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” και στον Άρη Καβατζίκη, μίλησε για τη σχέση του με το αλκοόλ και για την φιλία του με τον Νίκο Σεργιανόπουλο.


Ο Θοδωρής Αθερίδης έπινε αλκοόλ για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού

Όπως υπογράμμισε ο ηθοποιός «έπινα αλκοόλ γιατί ήταν κοινωνικά αποδεκτό και όταν αυτό με ένα ωραίο μαλακό τρόπο σε χαλαρώνει, είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να την πατήσεις. Είχα κρίσεις πανικού και το αλκοόλ ήταν η λύση. Αν η αγχώδης ψυχονεύρωση που έχω εμφανιζόταν παροδικά, δεν θα είχα γίνει αλκοολικός».

Η απομάκρυνση του Θοδωρής Αθερίδη από τον Νίκο Σεργιανόπουλο για να μην ξαναπέσει στο αλκοόλ

Όσον αφορά τον θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο Θοδωρής Αθερίδης εξομολογήθηκε ότι η δολοφονία του ήταν ένα μεγάλο σοκ για εκείνον και πρόσθεσε ότι «με ξύπνησε η σύζυγός μου τότε και μου είπε ‘σφάξανε τον Νίκο. Με τον Νίκο γνωριστήκαμε το 1989 σε θίασο και από το 1991 γίναμε κολλητοί μέχρι που αποτραβήχτηκα εγώ το 2000 για να μην ξαναπέσω στο αλκοόλ, αντί να βγάλω αυτόν από εκεί».

Και συμπληρώνει «ο Νίκος έπινε πολύ. Τα είχε κάνει λίγο κουλουβάχαρτα. Δεν γνωρίζω κάποιον που να τον έχει αντιπαθήσει. Όλες οι γυναίκες ήταν ερωτευμένες μαζί του, ενώ σου έδινε διαρκώς την αίσθηση ότι πρέπει να τον προστατεύσεις γιατί θα σπάσει. Η ψυχή του ήταν ζεστό ψωμί. Δεν είχε έλλειψη αυτοεκτίμησης. Ήταν ένας τρόπος να διαβάζει την πραγματικότητα με γκολ από τα αποδυτήρια και ότι το ματς δεν γυρίζει. Ο Νίκος θα μπορούσε να είναι ένας Καρυωτάκης και αυτό εννοώ όταν μιλάω για την ήττα».


Τέλος, αποκάλυψε ότι ο αδικοχαμένος ηθοποιός γνώρισε τον λόγο που τον απέφευγε και δεν τον πείραζε αυτό.

Σχετικά με τις γυναίκες της ζωής του, την πρώην σύζυγό του, Ελένη Γκασούκα, την κόρη του Φωτεινή Αθερίδου και την σύντροφό του Σμαράγδα Καρύδη, ο Θοδωρής Αθερίδης σημείωσε «δεν έκανα κάτι που να κόπιασα. Δεν μου αρέσει όταν αγαπάω δύο ανθρώπους να μην γουστάρονται μεταξύ τους. Κοπιάζω στο να αμβλύνω θέσεις. Στις σχέσεις μου υπήρχε πολιτισμός. Ο καθένας μας παραγκώνισε τον εαυτό του σε πολλά πράγματα γιατί καταλάβαινε. Καταλαβαίνεις ότι το δικό σου ‘θέλω’ έχει ένα όριο με το ‘θέλω’ του άλλου».


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.