Άγιος Ανδρέας Πάτρας: Η μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας και των Βαλκανίων

January 11, 2022


Είναι ο μεγαλύτερος Ιερός Ναός της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων και είναι χτισμένος εκεί όπου μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας το 66 μ.Χ.Ο Ναός είναι βυζαντινού ρυθμού. Οι διαστάσεις του είναι 60μ. μήκ…


Είναι ο μεγαλύτερος Ιερός Ναός της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων και είναι χτισμένος εκεί όπου μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας το 66 μ.Χ.

Ο Ναός είναι βυζαντινού ρυθμού. Οι διαστάσεις του είναι 60μ. μήκος, 52μ. πλάτος και 46μ. ύψος. Το εσωτερικό εμβαδόν του είναι 2000 τετραγωνικά μέτρα και η χωρητικότητα του είναι 7500 άτομα.

O Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 1974 από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ.

Η γιορτή του Αγίου Ανδρέα, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Νοεμβρίου και είναι Αργία για την πόλη της Πάτρας.

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή : citypatras.gr

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του diaforetiko.gr στο Google News

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.