Δείτε ΕΔΩ ποια επιδόματα είναι ακατάσχετα από την Εφορία

January 11, 2019


Πώς θα μπορούσαν οι οφειλέτες να αποτρέψουν τέτοιου είδους κατασχέσεις, οι οποίες πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτινάχ…


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα μπορούσαν οι οφειλέτες να αποτρέψουν τέτοιου είδους κατασχέσεις, οι οποίες πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτινάχθηκαν τον Νοέμβριο του 2018 στα 104,083 δισ. ευρώ, καθώς φούσκωσαν κατά 857 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Οκτώβριο. Περίπου το 17% των συνολικών οφειλών ή 17,8 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Οσο αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πατάει το γκάζι των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και δεσμεύσεων σε περιουσιακά στοιχεία οφειλετών για να βάλει στα ταμεία βεβαιωμένους φόρους που δεν πληρώνονται.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει κατασχέσει επιδόματα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ακατάσχετα. Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία η Εφορία απαγορεύεται να προχωρήσει στην κατάσχεση συγκεκριμένων ποσών και επιδομάτων.

Ποια επιδόματα είναι ακατάσχετα
Ποσό ύψους 1.250 ευρώ που βρίσκεται σε έναν μόνο τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος θα πρέπει να έχει δηλωθεί ως μοναδικός ακατάσχετος λογαριασμός στο Taxisnet.

 1. Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
 2. Το κοινωνικό μέρισμα
 3. Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους
 4. Το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ
 5. Το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους
 6. Το επίδομα θέρμανσης
 7. Η διατροφή ανήλικου τέκνου
 8. Τα προνοιακά επιδόματα
 9. Η επιδότηση ενοικίου
 10. Τα χρηματικά έπαθλα της λοταρίας του υπουργείου Οικονομικών
 11. Οι παροχές που χορηγούνται στους ασφαλισμένους από τον ΕΛΓΑ
 12. Τα χρηματικά βοηθήματα που δίνονται με απόφαση δημοτικού συμβουλίου σε εξαιρετικές περιπτώσεις
 13. Η κατάθεση για εξόφληση οφειλής ασφαλιστικού ταμείου
 14. Η κρατική επιχορήγηση
 15. Η κατάθεση για πλειοδοσία σε πλειστηριασμό Πηγή; tromaktiko.gr

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.