Λουόμενοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να σωθεί άνθρωπος που πνιγόταν

January 9, 2022


Η ηρωική στιγμή που άνθρωποι σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα για να σώσουν τουρίστα που πνίγεται στη θάλασσα, στις Φιλιππίνες.Ο άνδρας γύρω στα 20 έπαιζε στο νερό όταν τον χτύπησαν τα ισχυρά κύματα στην…


Η ηρωική στιγμή που άνθρωποι σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα για να σώσουν τουρίστα που πνίγεται στη θάλασσα, στις Φιλιππίνες.

Ο άνδρας γύρω στα 20 έπαιζε στο νερό όταν τον χτύπησαν τα ισχυρά κύματα στην παραλία Binmaley στην επαρχία Pangasinan, καθώς οι παραθεριστές γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά την 1η Ιανουαρίου.

Οι λουόμενοι άκουσαν τις κραυγές του για βοήθεια και αμέσως ενώθηκαν για να φτάσουν στον άνθρωπο που πνιγόταν, ο οποίος πάλευε να κρατηθεί στην επιφάνεια λόγω των ισχυρών κυμάτων.

Και τελικά τα κατάφεραν. Ο τελευταίος έπιασε τον άνδρα και τότε ένας ένας άρχισε να τραβάει τον διπλανό του για να τον βγάλει με ασφάλεια στην ακτή και μαζί με αυτόν τον τουρίστα που πνιγόταν.

Στο βίντεο φαίνονται τα άγρια κύματα να χτυπούν και να σπρώχνουν τους ανθρώπους της αλυσίδας, που όμως πέτυχαν τον στόχο τους και ολοκλήρωσαν την αποστολή διάσωσης του συνανθρώπου τους, στον πολυσύχναστο κόλπο Lingayen.

Ο άνδρας ανασύρθηκε με επιτυχία από το νερό μετά από λίγα λεπτά και μεταφέρθηκε στην ιατρική ομάδα του θέρετρου για τις πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί έλεγξαν την κατάστασή του και δήλωσαν πως βρισκόταν σε καλή κατάσταση.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Gerald Pring, που κατέγραψε τη σωτήρια αυθόρμητη ομαδική προσπάθεια, είπε: «Ο τύπος είναι ασφαλής τώρα. Έμεινα έκπληκτος με το πώς όλοι συνεργάστηκαν για να τον σώσουν. Η θάλασσα είναι όμορφη αλλά έχει και δύναμη. Τα κύματα ήταν δυνατά και δεν μπορούσε να ξαναβγεί στην ακτή μόλις τον χτύπησαν για πρώτη φορά».

Πηγή : rosa.gr

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του diaforetiko.gr στο Google News

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.