Θέλεις να μάθεις για τα ταξίδια και τις σπουδές σου; Δες τον 9ο οίκο σου

January 8, 2023


Όπως και ο 3ος οίκος, έτσι κι ο 9ος καλύπτει πολλές δραστηριότητες και ουσιαστικά σε κάθε περίπτωση καλούμαστε να επιλέξουμε ή να εκτιμήσουμε τι απ’ όλα και πώς θα εκδηλωθεί. Τα ταξίδια, οι σπουδές και γενικότερα η μόρφωση, τα γραπτά, οι συγγενείς (άμεσα οι εξ αγχιστείας) και οι νομικές υποθέσεις είναι οι συνηθέστερες αρμοδιότητες του οίκου, που παραδοσιακά θεωρείται η έδρα της «ανώτερης μόρφ…


Όπως και ο 3ος οίκος, έτσι κι ο 9ος καλύπτει πολλές δραστηριότητες και ουσιαστικά σε κάθε περίπτωση καλούμαστε να επιλέξουμε ή να εκτιμήσουμε τι απ’ όλα και πώς θα εκδηλωθεί. Τα ταξίδια, οι σπουδές και γενικότερα η μόρφωση, τα γραπτά, οι συγγενείς (άμεσα οι εξ αγχιστείας) και οι νομικές υποθέσεις είναι οι συνηθέστερες αρμοδιότητες του οίκου, που παραδοσιακά θεωρείται η έδρα της «ανώτερης μόρφωσης» και των ηθικών αξιών του ατόμου. Εκπαιδευτικοί, νομικοί και δημοσιογράφοι χαρακτηρίζονται συνήθως από την παρουσία του Ήλιου, του Ερμή ή και άλλων πλανητών στον 9ο οίκο. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι όποιος έχει ένα πλούσιο σε πλανήτες 9ο οίκο, θα είναι σώνει και καλά …τέρας μορφώσεως. Πρακτικά, οι προσωπικοί πλανήτες πριμοδοτούν συνήθως τα ταξίδια ή τη συγγραφή διαφόρων βιβλίων, ενώ ο Άρης και οι υπόλοιποι πλανήτες τείνουν να διαμορφώσουν -ο καθένας με τον τρόπο του- μια ξεχωριστή οπτική στα διάφορα γνωστικά αντικείμενα.

Όσον αφορά στα ταξίδια, προκύπτουν συνήθως από την παρουσία των Φώτων, του Ερμή ή της Αφροδίτης στον 9ο ή τον 3ο οίκο, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και πλανητικές αντιθέσεις σε αυτόν τον άξονα. Ωστόσο, συχνά είναι και μια “παράπλευρη” συνέπεια ενός “ιδιαίτερου” 4ου οίκου με την παρουσία πλανητών (του Ουρανού κυρίως), που προδιαθέτουν σε αλλαγή χώρας διαμονής.

Ένας τρίτος σημαντικός παράγοντας είναι οι γωνιακές ακμές στον Τοξότη, ένας τέταρτος η θέση του κυβερνήτη του 9ου σε κάποιον από τους γωνιακούς οίκους (στον 1ο η τον 4ο, κυρίως) και ένας πέμπτος και οι Δεσμοί Σελήνης στον άξονα 3ου-9ου (ιδιαίτερα με τον Νότιο Δεσμό στον 9ο).
Από εκεί κι ύστερα, ο χαρακτήρας, οι συνθήκες και τα αίτια των ταξιδιών εξαρτώνται κατά πολύ από τη φύση των πλανητών, που συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Ο άδειος 9ος

Η θέση και οι όψεις του κυβερνήτη του οίκου, το ζώδιο που τον φιλοξενεί αλλά και το περιεχόμενο του 3ου οίκου είναι οι συνηθέστερες εναλλακτικές προσεγγίσεις, όταν ο 9ος οίκος είναι άδειος. Οι πλανήτες που μπορούν να αναπληρώσουν τις λειτουργίες του 9ου οίκου είναι ο Δίας και ο Κρόνος (στο κομμάτι των ηθικών αξιών και της διδασκαλίας) αλλά πολύ περισσότερο η Δήμητρα, που όταν είναι τονισμένη υποστηρίζει με κάθε τρόπο οτιδήποτε σχετίζεται με τα ΜΜΕ και, πιθανότατα, και τα ταξίδια.

Διάβασε επίσης:

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.