Αργίες 2023: Πότε «πέφτουν» Καθαρά Δευτέρα, Απόκριες και Πάσχα – Πόσα θα είναι τα τριήμερα της χρονιάς

January 7, 2023


Για μικρές εξορμήσεις ενδείκνυται το 2023, αφού κάποιες από τις ημέρες που έχουν καθοριστεί ως αργίες δημιουργούν τριήμερα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ, οι ημέρες υποχρεωτικής αργίας που από το νόμο έχουν καθοριστεί και κατά τις οποίες απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική εργασία, επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς…


Για μικρές εξορμήσεις ενδείκνυται το 2023, αφού κάποιες από τις ημέρες που έχουν καθοριστεί ως αργίες δημιουργούν τριήμερα.



Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ, οι ημέρες υποχρεωτικής αργίας που από το νόμο έχουν καθοριστεί και κατά τις οποίες απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική εργασία, επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς και η απασχόληση των μισθωτών είναι οι εξής:

Με αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που εκδίδονται μετά από γνωμοδότηση του ΑΣΕ και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορούν να ορίζονται και άλλες εορτές, μέχρι πέντε (5) κατ’ έτος, ως ημέρες υποχρεωτικής ή προαιρετικής αργίας ανά την Επικράτεια. Εφόσον πρόκειται για τοπικές αργίες, η αρμοδιότητα ανήκει στους Περιφερειάρχες. Με την ίδια διαδικασία δύνανται να καταργούνται ή να αλλάζουν οι προβλεπόμενες αργίες (άρθρο 60 Ν. 4808/2021).



Η Καθαρά Δευτέρα 2022 δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας ορίζουν ως αργία την Καθαρά Δευτέρα εφόσον έχει χαρακτηρισθεί από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση παραμένει κλειστή.

Τα τριμήμερα του 2023 από αργίες

Πρώτο τριήμερο του 2023 αυτό των Θεοφανίων, καθώς η 6η Ιανουαρίου του 2023 είναι σήμερα, ημέρα Παρασκευή.

Ακολουθεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις 25 έως 27 Φεβρουαρίου και τελευταίο είναι των Χριστουγέννων 23 έως 25/12/2023.

Η Κυριακή των Απόκρεων του 2023 είναι στις 26 Φεβρουαρίου.

Δείτε αναλυτικά τις (επόμενες) αργίες του νέου έτους με τις ημερομηνίες τους:



Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.