Νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών: Ενίσχυση 42 ευρώ για το ρεύμα και 40 ευρώ για το φυσικό αέριο

January 7, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Νέα μέτρα: Στα 42 ευρώ θα ανέλθει η μέση μηναία ενίσχυση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιανουάριο, καλύπτοντας τις ανατιμή…



Νέα μέτρα: Στα 42 ευρώ θα ανέλθει η μέση μηναία ενίσχυση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιανουάριο, καλύπτοντας τις ανατιμήσεις για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες.


Νέα μέτρα: Τι δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Νέες ενισχύσεις 400 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο για το ενεργειακό κόστος ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε διευκρινιστικές ανακοινώσεις προχώρησε στη συνέχεια ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Η συνολική αξία των μέτρων στήριξης όλων των νοικοκυριών και όλων των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση για τον Ιανουάριο ανέρχεται στα 395 εκατ. ευρώ και αφορά και την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο. Οι πόροι προέρχονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Με την επέκταση των μέτρων στήριξης και τον πρώτο μήνα του 2022, αποδεικνύουμε ότι στεκόμαστε πλάι σε κάθε ελληνική οικογένεια, σε κάθε ελληνική επιχείρηση ώστε να μη μείνει κανένας απροστάτευτος απέναντι στην πρωτοφανή διεθνή ενεργειακή κρίση. Τον Φεβρουάριο θα αξιολογήσουμε εκ νέου την κατάσταση και θα επανακαθορίσουμε τις τιμές επιδότησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Επίσης σημείωσε ότι: «Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης, μεταξύ των 27 κρατών μελών, που κατέθεσε πρόταση κρατικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων το 2022 στην Διεύθυνση Ανταγωνισμού, για την ενεργειακή κρίση και πήρε την έγκριση».


Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σκρέκα σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια και τις επιδοτήσεις σε οικιακά τιμολόγια:

Έτσι η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό ανέρχεται σε 42 ευρώ.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο ΚΟΤ η επιδότηση θα ανέλθει σε 180 ευρώ/MWh και έτσι απορροφάτε το 90% της αύξησης και η μέση μηναία ενίσχυση θα είναι 54 ευρώ. Η συνολική αξία της επιδότησης για τα νοικοκυριά ανέρχεται στα 157 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια και την επιδότηση σε μη οικιακά τιμολόγια:

Από τον Φεβρουάριο και μετά εξετάζεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού η επιδότηση να είναι προσαρμοσμένη ανά επαγγελματικό κλάδο ανάλογα με τη βαρύτητα του ενεργειακού κόστους στη λειτουργία των επιχειρήσεων.


Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και την επιδότηση σε οικιακά τιμολόγια και νοικοκυριά:

Το μέτρο θα επαναξιολογείται και θα αναπροσαρμόζεται η μηναία τιμή της επιδότησης.

Σε ό,τι αφορά την επιδότηση στο φυσικό αέριο για μη οικιακά τιμολόγια, δηλαδή εμπορικά και βιομηχανικά:


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.