Μετάλλαξη Όμικρον: Το “αθώο” σημάδι που δείχνει ότι έχεις ήδη μολυνθεί

January 5, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον είναι διαφορετικά από τις προηγούμενες λοιμώξεις. Μάλιστα, ένα λιγότερο γνωστό σημάδι είναι σε θέση να βοηθ…



Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον είναι διαφορετικά από τις προηγούμενες λοιμώξεις. Μάλιστα, ένα λιγότερο γνωστό σημάδι είναι σε θέση να βοηθήσει στον εντοπισμό του στελέχους κορονοϊού που εξαπλώνεται γρήγορα και στη χώρα μας.


Της: Έπη Τρίμη

Με τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον να αυξάνονται ραγδαία η δυνατότητα εντοπισμού των συμπτωμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση της εξάπλωσης της μετάδοσης. Δυστυχώς, υπάρχουν λίγα συνήθη σημάδια της νέας παραλλαγής. Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο σημάδι στο δέρμα θα μπορούσε να σηματοδοτεί το στέλεχος του κορονοϊού και να μάς βάλει σε σκέψεις προκειμένου να το ψάξουμε.

Τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στη μετάλλαξη Όμικρον ανέφεραν τα συμπτώματά τους στην μελέτη ZOE COVID Study, στη Μεγάλη Βρετανία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.

Η μελέτη συμπτωμάτων πραγματοποιήθηκε από γιατρούς και επιστήμονες από διάφορα πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Harvard, του Chan School of Public Health και του King’s College του Λονδίνου, σε συνεργασία με μια εταιρεία επιστημών υγείας που ονομάζεται ZOE.

Προσοχή στα εξανθήματα


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.