Άγιος Παντελεήμονας – Προκλητικός ο 34χρονος Αιγύπτιος: «Θα βγω από τη φυλακή και θα βάλω βόμβα…»

January 5, 2022


Αποφασισμένος να αφαιρέσει ανθρωπινές ζωές ήταν ο 34χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς απήγαγε την 31χρονη Βουλγάρα πρώην σύντροφο του, την κράτησε όμηρο, τη χτύπησε και απείλησε …


Αποφασισμένος να αφαιρέσει ανθρωπινές ζωές ήταν ο 34χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς απήγαγε την 31χρονη Βουλγάρα πρώην σύντροφο του, την κράτησε όμηρο, τη χτύπησε και απείλησε να ανατιναχτεί μαζί της στον αέρα με μία φιάλη υγραερίου που είχε στο διαμέρισμα του, σε πολυκατοικία στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι καταθέσεις των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό και κατάφεραν -με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ-, να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, σώζοντας παράλληλα τη ζωή της κοπέλας είναι συγκλονιστικές.

ομηρία άγιος παντελεήμονας

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν στην πόρτα του οι αστυνομικοί, ο 34χρονος Αιγύπτιος απειλούσε ότι θα απελευθερώσει το γκάζι της φιάλης και θα ανάψει φωτιά προκαλώντας έκρηξη. «(…) Μεταβήκαμε έξωθεν της πόρτας της οικίας του δράστη, όπου ακούσαμε έντονους θορύβους και μία γυναίκα από το εσωτερικό του διαμερίσματος να καλεί σε βοήθεια. Κατόπιν εντολής του διοικητή σκηνής και επειδή υπήρχε κατάσταση ανάγκης και κίνδυνος ζωή της γυναίκας που καλούσε σε βοήθεια εντός της οικίας, καθώς και επειδή υπήρχε αυτόφωρο αδίκημα παραβιάσαμε την είσοδο», αναφέρει στην κατάθεση του ένας εκ των αστυνομικών.

Ακόμη πιο δραματική είναι η συνέχεια της περιγραφής των περιστατικών: «Μόλις εισήλθαμε στην οικία είδαμε τον δράστη σε κατάσταση εκτός ελέγχου να ανοίγει μία φιάλη υγραερίου κρατώντας αναπτήρα στο χέρι και φωνάζοντας “θα ανατιναχθώ, θα μας σκοτώσω όλους“.

Λόγω του κινδύνου έκρηξης και για να προστατεύσουμε τις ζωές της 31χρονης, των περίοικων και τις δικές μας, οπισθοχωρήσαμε στον διάδρομο του ορόφου, κρατώντας οπτική επαφή με το άτομο και δίνοντας του εντολές να αφήσει τον αναπτήρα και να παραδοθεί».

«Εγώ θα πάω στον Αλλάχ»

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο 34χρονος Αιγύπτιος, σε κατάσταση αμόκ συνέχισε να φωνάζει και να απειλεί, λέγοντας μάλιστα ότι «θα ανατινάξω όλη την πολυκατοικία, ότι είναι γραφτό να γίνει θα γίνει, δεν με νοιάζει η ζωή μου, εγώ θα πάω στον Αλλάχ».

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού «όσο βρισκόντουσαν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες διήρκησαν περί τις τεσσεράμισι ώρες, σε ερωτήσεις μας εάν η 31χρονη είναι καλά ο δράστης μας απαντούσε: “Καλά είναι ακόμη, όταν με δείτε να κρατάω το κομμένο κεφάλι της στο χέρι θα καταλάβετε ότι είμαι άνδρας. Εγώ είμαι από Αίγυπτο και εμείς εκεί είμαστε άνδρες και τις γυναίκες τις πατάμε κάτω“».

Τελικά, η επέμβαση της ΕΚΑΜ πραγματοποιήθηκε στις 21:45 το βράδυ, όταν ο δράστης όντας πλήρως εκτός ελέγχου ζητούσε επιτακτικά να φύγει η Αστυνομία και να τον αφήσουν μόνο του με την 31χρονη κοπέλα. Κατά τη σύλληψη του αντιστάθηκε σθεναρά, χτύπησε τους αστυνομικούς και απείλησε ότι: «ξέρω ότι θα πάω φυλακή, αλλά όποτε και να βγω, σε 3-4 χρόνια θα βάλω βόμβα και θα πάρω κόσμο μαζί μου. Εσείς μπήκατε σπίτι μου, εγώ θα σας ανατινάξω».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.