«Πάρτε τα 215.000 του Ρουβά και κάντε τα PCR»: Κίνημα στο Twitter με αίτημα τα δωρεάν τεστ

January 2, 2022


Έντονες είναι πλέον οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων στην Τεχνόπολη με τον Σάκη Ρουβά, σε συνδυασμό με τις ατελείωτες ουρές…


Έντονες είναι πλέον οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων στην Τεχνόπολη με τον Σάκη Ρουβά, σε συνδυασμό με τις ατελείωτες ουρές και το μεγάλο κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες για τη διενέργεια PCR τεστ.

Νούμερο ένα τάση είναι εδώ και μερικές ώρες στο ελληνικό Twitter το #Δωρεάν_pcr_test. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για το μεγάλο κόστος που συνεπάγεται η διενέργεια μοριακού ελέγχου στη χώρα μας (μέση τιμή 60€), την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς.

Μάλιστα, οι ουρές έξω από τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές που πραγματοποιούν τέτοιους ελέγχους είναι ατελείωτες τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας ακόμα περισσότερο την αντίδραση των πολιτών.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την είδηση ότι η εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα κοστίσει 215.000 ευρώ, σημαντικό μέρος των οποίων θα λάβει ο Σάκης Ρουβάς για μια εμφάνιση 17 λεπτών, τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά.

Πάρτε τα 215.000 του Ρουβά και κάντε τα #Δωρεαν_pcr_test

— Maria de la Doom (@MariadelaDoom) December 30, 2021

#Δωρεάν_pcr_test για όλους! pic.twitter.com/LLdUx60Jbo

— Toolα James Keenan (@kafraki6) December 30, 2021

#Δωρεάν_pcr_test https://t.co/r06NyLxwBz

— Toolα James Keenan (@kafraki6) December 30, 2021

Είναι δυνατόν εν μέσω πανδημίας το Νο.1 όπλο ανίχνευσης του ιού, το μοριακό τεστ, να κοστίζει 50 ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές; #Δωρεάν_pcr_test τώρα για όλους!

— LieInZenith (@LieInZenith) December 30, 2021

Συνταγογράφηση του pcr, χθες κιολας. Πεθαίνει κόσμος δεν είναι πια αστείο. #Δωρεάν_pcr_test

— Blackraven (@Kontos_gk) December 30, 2021

Τα self test κ τα rapid δεν είναι αξιόπιστα, ειδικά για την όμικρον. Αναγκαστικά θες PCR test. Το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Κυκλοφορούν πολλοί με self test που είναι αρνητικά κι όμως νοσούν κ μεταδίδουν εν αγνοία τους. Είναι ντροπή να μην έχει πρόσβαση ο κόσμος #Δωρεαν_pcr_test

— Γκιόκα Σταυρούλα (@gkioka_rouli) December 30, 2021

Υπενθυμίζεται ότι χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, διευκρίνισε πως δεν χρειάζεται PCR μετά από θετικό rapid.

«Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία, είναι καλύτερα με το rapid τεστ να μείνουμε στο σπίτι» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, είχε εξηγήσει πως μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και θέλουν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το rapid με μοριακό τεστ.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του diaforetiko.gr στο Google News

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.