Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα! Πανεύκολο και λαχταριστό…

January 1, 2022


Μια πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.1. Σε ένα μπολ βάζουμε σπασμένα τα κομμάτια κουβερτούρας. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρό…


Μια πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ κουβερτούρα
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 3 1/2 φλ. μπισκότα τριμμένα κανέλας
  • 2-3 κ.σ. λικέρ της αρέσκεια σας (προαιρετικά)

γλυκό ψυγείου μπισκότα σοκολάτα

Εκτέλεση συνταγής

1. Σε ένα μπολ βάζουμε σπασμένα τα κομμάτια κουβερτούρας. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλι να πάρει μια βράση και την ρίχνουμε στο μπολ με τη κουβερτούρα, ρίχνουμε [προαιρετικά] και το ποτό και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

2. Βάζουμε το μείγμα σε τσέρκι [ή ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα] ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

3. Μόλις κρυώσει το μείγμα σοκολάτας, τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα.

4. Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο στο τρίμμα των μπισκότων, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και το προσθέτουμε πάνω από τη κρέμα σοκολάτας πιέζοντας απαλά με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε, γαρνίρουμε με τρίμμα μπισκότου, ή φρέσκα φρούτα και σερβίρουμε.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.