Νέα μέτρα: Πώς θα κάνουμε Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς – Τι ισχύει για εστίαση και διασκέδαση

January 1, 2022


Νέα μέτρα: Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, της μετάλλαξης Όμικρον και της Πρωτοχρονιάς ισχύουν νέοι περιορισμοί που στοχεύουν στην αναχαίτηση της πανδημίας και την προστασία τω…


Νέα μέτρα: Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, της μετάλλαξης Όμικρον και της Πρωτοχρονιάς ισχύουν νέοι περιορισμοί που στοχεύουν στην αναχαίτηση της πανδημίας και την προστασία των Ελλήνων πολιτών κάθε ηλικίας.

Από εχθές Πέμπτη 30/12 μεταβλήθηκε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, καθώς προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ο περιορισμός της ανεξέλεγκτης διασποράς του κορωνοϊού, ενόψει και του αποψινού ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον που σαρώνει την Ελλάδα και σχεδόν όλον τον πλανήτη οδήγησε την κυβέρνηση να προβεί σε επίσπευση εφαρμογής των εκτάκτων μέτρων που ανακοίνωσε τη Δευτέρα (27/12) ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα, βαριές «καμπάνες» προβλέπουν τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από χθες Πέμπτη σε εστίαση και διασκέδαση και έχουν στόχο να περιορίσουν τη διασπορά των κρουσμάτων και την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα.

Στο επίκεντρο η εστίαση

Η εστίαση και γενικότερα η διασκέδαση βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής του κυβερνητικού σχήματος. Έτσι, μετά την ανάλυση των κρουσμάτων και της εισηγήσεις των ειδικών, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας τους ενώ θεσπίζονται και νέοι κανονισμοί με στόχο να προστατευτούν πελάτες και εργαζόμενοι.

Οι νέοι κανονισμοί

  • Τα μαγαζιά θα λειτουργούν έως τις 12:00μ.μ., αποκλειστικά για εμβολιασμένους πελάτες και χωρίς όρθιους.
  • Επιβάλλεται το ανώτερο όριο έξι ατόμων ανά τραπέζι, ενώ θα υπάρξουν και αποστάσεις μεταξύ των λοιπών τραπεζοκαθισμάτων.
  • Απαγορεύεται πλήρως η μουσική.

Τι ισχύει για το αποψινό ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Μόνο για το αποψινό ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς τα μαγαζιά θα λειτουργούν ως τις 02:00, αλλά με όλα τα παραπάνω μέτρα σε ισχύ.

Είναι ξεκάθαρο ότι μέσα στους νέους κανόνες περιλαμβάνεται και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης υπό τη μορφή πάρτι, είτε ιδιωτικά είτε σε δημόσιο χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλα σημεία και η διασπορά του κορωνοϊού.

Επίσης, συστήνεται πριν τα οικογενειακά τραπέζια σε σπίτια, οι καλεσμένοι να προβαίνουν σε διαγνωστικό τεστ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.