Σάλος έχει ξεσπάσει από το πρωί της Πέμπτης (18/7) μετά την κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τσεσμέ λόγω κρεμασμένης αφίσας του Ατατούρκ.Μετά τη Δέσποινα Βανδή, στο «στόχαστρο» των Τούρκων φαίνεται ότι μπήκε και ο Βασίλης Μπισμπίκης, ως ο σύντροφος της τραγουδίστριας.Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης 17/7, όταν η Δέσποινα Βανδή βρέθηκε στο Τσεσμέ της Σμύρνης προκειμένου…
Σάλος έχει ξεσπάσει από το πρωί της Πέμπτης (18/7) μετά την κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τσεσμέ λόγω κρεμασμένης αφίσας του Ατατούρκ.
Μετά τη Δέσποινα Βανδή, στο «στόχαστρο» των Τούρκων φαίνεται ότι μπήκε και ο Βασίλης Μπισμπίκης, ως ο σύντροφος της τραγουδίστριας.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης 17/7, όταν η Δέσποινα Βανδή βρέθηκε στο Τσεσμέ της Σμύρνης προκειμένου να πάρει μέρος σε μια φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV). Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ, ζήτησε να κατέβει τονίζοντας πως αν δε γίνει δεκτό το αίτημά της, δε θα εμφανιστεί καθόλου και θα αποχωρήσει.
Ως εκ τούτου, τη στιγμή που οι Έλληνες την αποθεώνουν, πολλοί είναι οι Τούρκοι που έχουν μπει στο Instagram της και σχολιάζουν με επιθετικό τρόπο τις φωτογραφίες της, κατηγορώντας τη για ασέβεια, Κάτι από το οποίο δε γλύτωσε ούτε ο Βασίλης Μπισμπίκης, αφού κάτω και από τις δικές του φωτογραφίες υπάρχουν σχόλια Τούρκων με φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ, τουρκικές σημαίες κ.ά..
Μάλιστα, ένας χρήστης από τη γείτονα χώρα έχει σχολιάσει: «Αγαπητή Δέσποινα Βανδή και Ομάδα,
Αν οι γνώσεις σας για την ιστορία είναι περιορισμένες, επιτρέψτε μου να σας πω. Είμαστε τα παιδιά ενός έθνους του οποίου τα σύνορα χαράχτηκαν από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον μοναδικό διοικητή της Μεγάλης Επίθεσης που ξεκίνησε από την Άγκυρα στις 14 Αυγούστου. Μπορείτε να δείτε τα αγάλματά του στους δρόμους και τις λεωφόρους μας, τις φωτογραφίες του ακόμη και στα μπακάλικα της γειτονιάς μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί εκπλήσσεστε τόσο πολύ με τη σημαία ενός ανθρώπου που θα δείτε παντού όπου γυρίσετε το κεφάλι σας στην Τουρκία. Ειδικά η Σμύρνη, όπου ήρθατε για τη συναυλία, είναι μια τουρκική πόλη που είναι εξαιρετικά πιστή στις αρχές και τις αξίες του Ατατούρκ. Στη Σμύρνη, όπου έπεσε η τελευταία σφαίρα μετά την απελευθέρωση από την εχθρική κατοχή, ο Μουσταφά Κεμάλ, μπαίνοντας στο παλάτι Karşıyaka İplikçizade στις 10 Σεπτεμβρίου 1922, απευθύνθηκε στους ανθρώπους που ήθελαν ο Ατατούρκ να πατήσει την ελληνική σημαία που ήταν τοποθετημένη στις σκάλες, όπως έκαναν οι ατιμασμένοι διοικητές σας, ως εξής «Η σημαία είναι το σύμβολο και η τιμή της ανεξαρτησίας μιας χώρας. Δεν θα επαναλάβω το ίδιο λάθος, αφαιρέστε την αμέσως!» και διέταξε να αφαιρεθεί και μπήκε στο παλάτι. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αυτή η ευγένεια είναι υπερβολική για εσάς. Σας ευχόμαστε να κολυμπήσετε πίσω στην Ελλάδα όπως έκαναν οι πρόγονοί σας στο παρελθόν και να μην ξαναπατήσετε ποτέ το πόδι σας σε τουρκικό έδαφος».